×

De Schademanager Thuis

Wateroverlast, brand of een (poging tot) inbraak kunnen impactvolle gebeurtenissen zijn. CED wil mensen op die momenten snel hun gevoel van veiligheid teruggeven. Dat doen we met de Schademanager Thuis. Die geeft namens de verzekeraar de gedupeerde aandacht, luistert en biedt praktische hulp om de waarde van zijn bezittingen herstellen. Een service waarmee de verzekeraar de verwachting van de verzekerde altijd weet te overtreffen.

Menno Suur is één van de Schademanagers Thuis van CED. “Het grote voordeel is dat ik vaak al heel vroeg ter plaatse ben. Als het om een spoedmelding gaat, bijvoorbeeld als er door brand niet meer in een woning geleefd kan worden, ben ik er zelfs binnen twee uur. Je arriveert dan op een emotioneel moment en dan kun je echt iets betekenen voor mensen. Door te luisteren, gerust te stellen en te laten zien dat je gaat helpen. Een reguliere schade-expert wordt vaak veel later ingeschakeld en is soms zelfs pas twee of drie weken na de datum van de schademelding aanwezig. Die kan op dat moment op het emotionele vlak natuurlijk niet veel meer voor de klant betekenen en beperkt zich dus begrijpelijkerwijs tot een technische expertise en de rapportage daarvan.” 


Meerdere rollen in één

De Schademanager Thuis is eigenlijk een combinatie van een schadebehandelaar en een schade-expert. Alleen is de Schademanager Thuis veel sneller ter plekke én hij beschikt over veel meer bevoegdheden dan een schade-expert. Bijvoorbeeld om direct een hersteller in te schakelen, zodra hij aard en omvang van de schade heeft vastgesteld en zich ervan heeft vergewist dat het om een verzekerde dekking gaat. De Schademanager stuurt de hersteller aan en houdt de regie in eigen hand tot de schade volledig hersteld is. Daar heeft de gedupeerde dus geen omkijken naar. Hij blijft ook gedurende de gehele periode contactpersoon voor de verzekerde namens de verzekeraar. En dat wordt enorm gewaardeerd. 


Snel herstel van waarde, persoonlijk geregeld

Menno Suur: “Het unieke van de Schademanager Thuis zit denk ik in twee dingen: de snelheid van werken én het persoonlijke contact. Een aannemer die wij inschakelen moet in alle gevallen binnen twee uur een afspraak met de gedupeerde gemaakt hebben. En dat terwijl het vaak zo is dat wanneer de klant zelf een aannemer inschakelt, hij nog maar moet zien hoe snel deze kan handelen en bereid is een afspraak te maken. Wij zijn ook bevoegd om het schadebedrag, bijvoorbeeld bij ontvreemding, vast te stellen en direct uit te laten betalen door de verzekeraar.” Met die persoonlijke hulp en het herstel van waarde wordt de negatieve impact van wateroverlast, brand of een (poging tot) inbraak omgezet in een positieve ervaring waarbij mensen zich écht goed geholpen voelen door hun verzekeraar. De Schademanager Thuis is een initiatief van CED en Nationale-Nederlanden.