×
Share this page

De beste oplossing ligt bij de verzekerde zelf

Al jaren worden schades afgehandeld volgens het protocol van verzekeraars. Maar laten we het eens omdraaien en aan de verzekerde vragen hoe híj geholpen wil worden. Wilt u de schade zelf (laten) repareren of zullen wij dat voor u regelen? Hoe wilt u op de hoogte gehouden worden van het verdere verloop? Geen standaard dus, maar maatwerk. En dat levert verbluffende resultaten op, zowel voor de verzekeraars als voor hun verzekerden.

Hoe minder contact, hoe beter
Hoe minder contactmomenten met de verzekerde bij het afhandelen van zijn schade, hoe tevredener hij is. Dat blijkt uit recent onderzoek. Dit betekent dat je op dat ene moment dat je wél contact hebt, moet inventariseren met welke oplossing de verzekerde zich het beste geholpen voelt, de verwachtingen goed moet managen en tot de beste klantbeleving moet komen. Divisiedirecteur Advice Ruud Kooijman: “Het gaat om de balans tussen de juiste vragen stellen en snel handelen om tot de beste oplossing te komen. En die is voor iedere verzekerde weer anders. Dat vraagt oplossingsgerichtheid en flexibiliteit van ons als organisatie.”

Zo doen we dat bij CED
CED realiseert dit door een intensieve samenwerking tussen de divisies Advice en Repair. “De expert die bij mensen thuis komt legt uit wat de mogelijkheden zijn om de schade zo snel mogelijk te verhelpen”, vertelt Robin Roest, divisiedirecteur Repair. “De reactie van de klant is wat telt. Kiest iemand ervoor om de schade te laten herstellen via zijn verzekeraar, dan regelt de expert dat met een opdracht aan de Repair. De Expertisedesk van Repair is vanaf dat moment hét aanspreekpunt voor zowel de hersteller, de verzekerde als de expert en is hierdoor in staat om de verwachtingen van de verzekerde optimaal te managen. Snel en precies volgens de wensen van de verzekerde – en daarmee leggen we de basis voor een hoge klanttevredenheid.”

Zelf kiezen is succesvol!
Verzekeraars die hun verzekerden zelf laten kiezen in oplossingen en de mate van service, zien dat terug in tevredener klanten en hogere Net Promotor Scores. De juiste hulp bieden leidt ook tot betere Customer Effort Scores (deze drukt uit hoeveel moeite een klant moet doen om iets gedaan te krijgen). Ruud Kooijman: “Kiest de verzekerde voor herstel in natura, dan zorgt de expert voor een goede samenwerking met Repair zonder dat hij daarbij zijn verantwoordelijkheid uit het oog verliest. Mocht tijdens het herstel de schade mee of tegen vallen, dan zorgen de Expertisedesk en de expert voor een optimale oplossing. Dat scheelt de klant een heleboel tijd en moeite – en dat waardeert hij enorm. Daarbij bespaart de verzekeraar via CED ook nog eens op zijn schadelast. Er is echt sprake van een win-winsituatie.”

Meer weten?
In onze whitepaper Platform-based repair-in-kind service vindt u de cijfers die het rendement van herstel in natura onderbouwen.

Download hier nu de whitepaper!