×
Share this page

Waar blijven de échte smart homes?

Met een netwerk van slimme sensoren in huis kunnen we risico’s verkleinen en schade vóór zijn. Toch blijft het wachten op de definitieve doorbraak van smart homes. Hoe krijgen we de boel in beweging?

In de komende editie van FWD. leggen we deze vraag voor aan een expertpanel, bestaande uit Robert Witteveen (Vivat), Tim van Belkom (Veiligebuurt), John Tillema (Tweetonig) en Adel Kadric (CED).

De techniek hoeft het probleem niet te zijn, aldus de deelnemers aan dit rondetafelgesprek. Of het zou moeten zijn dat die techniek op dit moment nog te duur is, klantvriendelijker moet worden ontworpen én beter moet communiceren.

“Wie durft te investeren?”
Toch zit het échte knelpunt ergens anders, is de conclusie. De bal wordt nu nog te veel bij consumenten neergelegd. Maar welke marktpartij durft te investeren in een samenhangende businesscase? Met connected solutions die consumenten zo veel meerwaarde bieden dat ze straks ook voor een smart home willen betalen.

“Bied waardebehoud aan als service”
Daarvoor heb je een partij met slagkracht nodig, die schaalgrootte biedt én inziet dat je met een connected home de schadelast minimaal kunt halveren. De verzekeraar, inderdaad: “Waardebehoud als service, waarvan de premie maar een onderdeel is. Een unieke kans om relevanter te worden voor klanten.”

Lees het complete verslag van de rondetafeldiscussie over connected solutions in de nieuwe editie van FWD. Nog geen abonnee? Vraag hier een gratis abonnement aan!