×
Share this page

Interview Helga van Leur

Ze maakte faam als weervrouw bij RTL maar ontwikkelde zich tot een invloedrijk voorvechter van een meer duurzame samenleving. Wat drijft Helga van Leur en waaraan hecht ze in haar werk de meeste waarde?

“Ik had voor de meteorologie gekozen, niet voor tv. Maar mijn baas was ervan overtuigd dat ik het heel goed zou kunnen. Dat ik de juiste uitstraling had. Hij zei: je kúnt het, je bent geschikt! Het is enorm waardevol als mensen in je geloven en je een kans geven. Tijdens mijn lezingen en workshops over duurzaamheid, klimaatverandering en gedrag hoop ik misschien wel datzelfde te kunnen doen voor een ander. Ik wil graag dat het publiek naar huis gaat en nadenkt over iets dat ik heb gezegd. Ik wil ze inspireren door inhoud mee te geven, te laten zien dat ze veel meer kunnen betekenen voor onze toekomst dan ze misschien denken.”

“De aarde warmt op, maar draait wel door. Waar het om gaat, is dat we met elkaar weerbaarder worden. Uiteindelijk is dat wat iederéén het belangrijkst vindt. Je wilt dat mensen in je omgeving een toekomst hebben, in een veilige omgeving. Minder kwetsbaar zijn. En met die bril op moet je ook naar duurzaamheid kijken. Het is een feit dat klimaatverandering maatschappelijke problemen veroorzaakt. Dus duurzamer leven, dat doe je ook gewoon voor elkaar.”

Lees het volledige interview met Helga van Leur in FWD magazine

Doelgericht aan het werk via Interim professionals

De interim professionals van CED bieden voor korte of langere termijn een pragmatische oplossing voor schadevraagstukken. Zij worden ingeschakeld voor de overbrugging van vacatures, vervanging bij ziekte of verlof, het wegwerken van achterstanden, het opstarten van nieuwe activiteiten, maar ook voor coaching on the job. Lisa Groeneweg is één van hen.
Meer weten?

Scherven brengen niet altijd geluk

Het is een dag als alle andere dagen bij een productiebedrijf van voedingsmiddelen als een consument contact opneemt: er zitten stukjes glas in het product dat hij gekocht heeft. De eerste vraag is: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Al snel rijst het vermoeden dat er opzet in het spel is. De directie schakelt de bedrijfsrecherche van CED in om dit tot op de bodem uit te zoeken.
Meer weten?