×
Share this page

CED hergroepeert: van schade-expert naar waardemanager

Al sinds jaar en dag denken we als risicodragers, verzekeraars en claimexperts in termen van schade. Maar in een krimpmarkt moeten we het dringend over een andere boeg gooien, stelt Hans Coffeng, CEO van CED Group.

“We moeten herdefiniëren van waar we als branche voor staan. Zijn we er primair om risico’s te kwantificeren, schades te beoordelen en te compenseren of te repareren? Ik denk dat we het breder moeten trekken. We zijn er om mensen te helpen waarde te beschermen. Zodra die in gevaar dreigt te komen, zijn we vanuit onze verschillende rollen al aan zet. Of misschien zelfs al eerder. Technologie schept allerlei kansen om schade voor te zijn, waardoor preventie steeds belangrijker wordt. Op termijn misschien zelfs wel onze corebusiness.”

 “De schadeketen komt nu vooral op gang zodra er echt iets aan de hand is. Maar ook dan kun je vanuit waarde werken door empathie te tonen, mensen te ontzorgen, gerust te stellen. En vooral door het hele proces vlekkeloos te regisseren. Wat je wilt, is dat de overheersende emotie achteraf er een van opluchting is. Dat iemand op een feestje niet over zijn beschadigde keuken praat, maar over hoe goed en snel die weer in de oude staat is teruggebracht. Op die manier herstel je waarde niet alleen, je voegt in de beleving dan zelfs waarde toe.”

Lees het volledige interview met Hans Coffeng in FWD magazine.

De herbouwwaarde van New Orleans ontrafeld

New Orleans, ontworpen door Álvaro Siza, is een absolute eyecatcher in het stadsbeeld van Rotterdam. Met haar 158,35 meter hoog is het de hoogste woontoren en het op één na hoogste gebouw van Nederland. Ook deze unieke gebouwen moeten verzekerd worden – en dus is er een herbouwwaarde nodig.
Meer weten?

Inspectie van geldautomaten: een waardevolle taak

Ons land telt nog altijd duizenden geldautomaten. Die moeten gevuld worden – en dat is een riskante taak. Om het werk van geldlopers zo veilig mogelijk te maken, voert CED bouwkundige inspecties uit van pinlocaties.
Meer weten?

Plofkraken. Meer schade dan ooit 

De laatste jaren daalde het aantal plofkraken. In 2019 neemt dat aantal ineens weer wat toe, wellicht omdat een nieuwe generatie criminelen toch weer heil ziet in deze activiteit. Toch stijgt de schadelast als gevolg van deze plofkraken gestaag. Frank van Alphen, manager CED Property legt uit hoe dat komt.
Meer weten?

Schadeafhandeling bij een plofkraak op een geldautomaat: de expert brengt rust op een explosief werkterrein

Een dak dat compleet gelift wordt, ruitschade tot in de wijde omtrek, draagmuren die op instorten staan en angst bij omwonenden: het zijn veel voorkomende gevolgen van plofkraken op geldautomaten.
Meer weten?