×
Betrouwbaar en objectief over waarde
Share this page

Taxaties en Inspecties

Bezittingen zoals gebouwen en inventaris willen uw klanten graag goed beschermen. Onder andere met een verzekering op maat. Goed verzekeren begint met de juiste verzekerde sommen op de polis met nauwkeurige waardevaststelling door CED. Daarnaast bieden risico-inspecties door CED, de verzekeraar en zijn klant gerichte preventie adviezen om schade te voorkomen.

  • Waardebepalingen voor opstallen, inventaris en huurdersbelangen

  • Risico-inspecties voor schadebeperking, risico-inzicht en advisering acceptant

  • Deskundige taxaties ex Art 7:960 BW van gebouwen, inventaris, kermisattracties en bijzondere objecten

  • Economische taxaties voor financiële en boekhoudkundige doeleinden

  • Landelijk netwerk van taxateurs en risicodeskundigen

Taxatie voor verzekeringen, ex Art 7:960 BW 
Het goed verzekeren van een huis, bedrijfspand of de inventaris van een bedrijf: het kan alleen met een deskundige taxatie. Want dat zorgt ervoor dat er bij uw klant bij onverhoopte schade aan een gebouw of aan inventaris, er geen discussie ontstaat over de waarde ervan voordat die schade is ontstaan. Met een taxatierapport conform Artikel 7:960 BW, garandeert CED een objectieve en betrouwbare waardering van uw bezit. CED heeft het grootste landelijke netwerk van taxateurs en inspecteurs. Zo krijgen uw klanten de zekerheid dat het verzekerde bedrag op hun polis daadwerkelijk goede bescherming biedt.

Hier kunt u direct uw aanvraag doen voor een taxatie.

Economische taxaties

Bij balanswaardering, het aangaan van een lening of een bedrijfsovername is het van belang te weten wat de waarde is van een bedrijfsgebouw of inventaris. Bij commerciële taxaties van gebouwen zal uw bank of accountant aangeven welke waarderingsgrondslag gewenst is. Wat de vraag ook is, bij CED krijgt u altijd de beste economische taxatie. Is er sprake van een kredietaanvraag of verkoop van uw bedrijf? Dan taxeren wij de inventaris op onderhandse verkoopwaarde. Gaat het om een herwaardering van activa, dan krijgt u een taxatie van de inventaris volgens besluit actuele waarde.

Vraag hier uw taxatie aan.

Risico-inspectie
Wat zijn de risico’s op brand, inbraak of waterschade? Een risico-inspectie van CED biedt objectieve informatie om tot een goede beoordeling te komen van de verzekerbaarheid van uw risico’s. Maar we gaan nog een stapje verder. Onze inspecteurs bespreken deze risico’s met uw klant en zoeken naar mogelijkheden om bestaande risico’s te verkleinen of zelfs weg te nemen. Acceptanten gebruiken onze rapportages vanwege risicobeoordeling en inzicht in mogelijkheden tot preventie. Het biedt hun een leidraad voor het vaststellen van passende voorwaarden en premies.

Hier
kunt u direct uw aanvraag doen voor een inspectie.

Waardebepaling

Een verzekering draagt bij aan dat wat waarde heeft voor een ondernemer of particulier. Goed verzekeren begint dan ook met de juiste verzekerde sommen op de polis. Wat is de herbouwwaarde van een woning of van een bedrijfsgebouw? De waardebepalingen door CED worden door verzekeraars en volmachten toegepast voor de juiste verzekerde sommen op uw polis. Zij bieden op onze waardebepalingen “Garantie Tegen Onderverzekering”. Onze waardebepalingen van gebouwen, inventaris, voorraden en huurdersbelang zijn bijzonder betrouwbaar. Altijd op de meest kostenefficiënte manier: waar mogelijk waarderen we via geavanceerde tools op afstand - en anders komt er een taxateur op locatie.

Vraag hier uw waardebepaling aan.

Vrijblijvende offerte aanvraag

Laat uw gegevens achter

Plofkraken. Meer schade dan ooit 

De laatste jaren daalde het aantal plofkraken. In 2019 neemt dat aantal ineens weer wat toe, wellicht omdat een nieuwe generatie criminelen toch weer heil ziet in deze activiteit. Toch stijgt de schadelast als gevolg van deze plofkraken gestaag. Frank van Alphen, manager CED Property legt uit hoe dat komt.
Meer weten?

Schadeafhandeling bij een plofkraak op een geldautomaat: de expert brengt rust op een explosief werkterrein

Een dak dat compleet gelift wordt, ruitschade tot in de wijde omtrek, draagmuren die op instorten staan en angst bij omwonenden: het zijn veel voorkomende gevolgen van plofkraken op geldautomaten.
Meer weten?

Inspectie van geldautomaten: een waardevolle taak

Ons land telt nog altijd duizenden geldautomaten. Die moeten gevuld worden – en dat is een riskante taak. Om het werk van geldlopers zo veilig mogelijk te maken, voert CED bouwkundige inspecties uit van pinlocaties.
Meer weten?

De herbouwwaarde van New Orleans ontrafeld

New Orleans, ontworpen door Álvaro Siza, is een absolute eyecatcher in het stadsbeeld van Rotterdam. Met haar 158,35 meter hoog is het de hoogste woontoren en het op één na hoogste gebouw van Nederland. Ook deze unieke gebouwen moeten verzekerd worden – en dus is er een herbouwwaarde nodig.
Meer weten?